Veelgestelde vragen
APK Service Vlijmen

Onafhankelijk

Wij zijn volledig onafhankelijk, omdat wij uitsluitend APK-keuringen verrichten.

Persoonlijk Contact

Eerlijk advies. Wij hebben geen belang bij goedkeur of afkeur. Klaar terwijl u wacht

Garantie

Bij een APK is een eventuele herkeuring is binnen 10 dagen altijd gratis.

Maak Een Afspraak

Heeft u nog vragen of wil u een afspraak maken? Twijfel dan niet en neem gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Valt uw auto in een steekproef?

Wanneer wij uw auto nagekeken hebben moeten wij het voertuig afmelden bij RDW. Om bedrijven te
controleren op goed uitgevoerde keuringen, worden 3 op de 100 keuringen opnieuw door een RDW
medewerker uitgevoerd. Dit heet een steekproef. De steekproef controleur dient binnen 1,5 uur bij uw
voertuig te zijn. Mocht dit niet het geval zijn, mag u uw voertuig zonder de controle weer meenemen.

Wilt u weer snel onderweg zijn?

Dan adviseren wij u om een afspraak in te plannen. Is de dag/tijd niet meer beschikbaar in de agenda die
u graag wilt reserveren, neem dan met ons contact op. Vaak kunnen wij alsnog voor u een gewenste
afspraak inplannen.
Houdt u er alstublieft wel rekening mee dat tijden kunnen uitlopen door eventuele steekproeven.
Voor een eventuele herkeuring hoeft u geen afspraak te maken. Dit is binnen 10 dagen altijd gratis.

Afgekeurd en vervaldatum is nog niet verlopen?

Veel mensen laten hun voertuig eerder keuren dan de datum waarop de APK verloopt. Als de datum van de voorgaande APK nog niet is verlopen, dan voldoet u gewoon nog aan de APK-verplichting. U krijgt dan dus geen boete voor het niet voldoen aan de APK-plicht.

Of het slim is om met het voertuig te gaan rijden moet u zelf beoordelen. Er is natuurlijk wel iets aan uw voertuig geconstateerd tijdens de APK waardoor het is afgekeurd. Door dat technische gebrek aan uw voertuig voldoet het niet meer aan de technische eisen waar ieder voertuig altijd aan moet voldoen. Hiervoor kunt u van de politie een bekeuring krijgen. Daarnaast kan uw verzekeringsmaatschappij besluiten geen schade te vergoeden na een aanrijding of ongeval.

Wat is de boete voor een verlopen APK?

Als je je auto niet op tijd laat keuren ontvang je een boete van minimaal €160 + administratiekosten.

Waarom mijn auto onafhankelijk APK laten keuren?

Wij hebben geen belang bij het keuren van uw auto. Wij hebben geen geen verborgen kosten. Jaarlijks worden er bij ons duizenden auto’s gekeurd. Wij staan voor de beste service en proberen u ook buiten de APK punten om uw zo compleet beeld van uw auto te geven. Wij denken in uw belang en adviseren een oplossing die bij uw situatie past. Wij worden ook door de RDW gecontroleerd op het juist uitvoeren van de keuring om de kwaliteit te waarborgen zowel bij goedkeur en afkeur.

Mijn oldtimer is 50 jaar moet mijn oldtimer nog gekeurd worden?

De vrijstelling van oldtimers in de APK gold al voor auto’s ouder dan 1 januari 1960. De belangrijkste verandering is dan ook dat niet de datum, maar de leeftijd belangrijker wordt. Vanaf 1 januari 2021 gaat
de maatregel in en vanaf dan krijgen alle eigenaren van auto’s van vóór 1 januari 1971 een brief waarin de vrijstelling aangekondigd wordt. Vanaf dan wordt het RDW-register erbij gepakt en elke dag dat er
weer een klassieker in Nederland vrijgesteld mag worden, zal de eigenaar ingelicht worden. Dit geldt niet voor taxi’s, ov-voertuigen en ADR-voertuigen (die gevaarlijke stoffen mogen vervoeren). Deze moeten ongeacht of het oldtimers zijn nog wél door de APK, omdat deze officieel nog mogen ingezet worden voor het werk waarvoor ze ooit bedoeld waren. Met andere woorden, een oldtimer-bus mag nog als bus worden gebruikt. Dat moet wel veilig.

Mag ik terwijl mijn APK verlopen is nog met de voertuig rijden?

Als uw voertuig wordt afgekeurd voor de APK, dan heeft u vanaf de vervaldatum nog 2 maanden de tijd om het voertuig te laten repareren. In die 2 maanden mag u niet meer met het voertuig rijden, behalve als u onderweg bent voor de APK-keuring. Dat moet u kunnen aantonen. Wij van APK Service Vlijmen kunnen u hier een afspraak bevestiging voor geven.

Als uw voertuig na 2 maanden niet is goedgekeurd, krijgt u automatisch een boete. Dit voorkomt u door het voertuig te schorsen.

Vanaf wanneer mag ik mijn voertuig keuren?

U kunt uw voertuig al vanaf 2 maanden vóór de APK-vervaldatum laten keuren. De nieuwe APK-vervaldatum blijft dan hetzelfde, plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van hoe vaak uw voertuig gekeurd moet worden). U hoeft het voertuig de volgende keer dus niet 2 maanden eerder te keuren.

Mijn voertuig is afgekeurd wat nu?

Als uw voertuig wordt afgekeurd voor de APK bij ons, dan krijgt u van ons 10 dagen de tijd voor een gratis herkeuring. Komt na 10 dagen voor de herkeuring zullen wij beoordelen of het voortuig voor een deel opnieuw nagekeken moet worden of misschien wel helemaal opnieuw APK gekeurd moet worden. Hebben wij maar een deel opnieuw nagekeken betaald u alleen het aantal % van de keuring.

Leenauto nodig?

Dat kan natuurlijk! 20,- per dag (0,20 cent per km)

ONAFHANKELIJK SPECIALIST

Een korte introductie
APK SERVICE VLIJMEN

Vlijmscherp advies en een onafhankelijke APK-keuring

In 1993 is APK Service Vlijmen opgericht en door je jaren heen is er een groot vast klanten bestand opgebouwd en is APK Service Vlijmen een bekend gezicht in Vlijmen. APK Service Vlijmen is in de regio specialist in het uitvoeren van onafhankelijke en neutrale autokeuringen, waar u een eerlijk advies krijgt over hoe het met uw auto gesteld is. Wij hebben geen belang bij goedkeur of afkeur.

  • Onafhankelijk specialist
  • Bestaat al sinds 1993
  • Eén aanspreekpunt
  • RDW erkend
  • Werkt met 1 aanspreekpunt
  • Met of zonder afspraak
  • Klaar terwijl u wacht

99+ Google reviews

Klanten aan het woord

A.J.H. Henskens

2022

Super goed geholpen en snel klaar en vriendelijke mensen aanrader om daar eens een kijkje te nemen met je auto.

Erik van Barneveld

2022

Telefonische afspraak gemaakt. Ik kon met Opa Corsa binnen een kwartiertje terecht. Vriendelijke en vakkundige mensen. Nette, verzorgde wachtruimte met koffie automaat. Korte uitleg over de gekeurde aandachtspunten gekregen. Prima 👌. Tevreden. Prijs en kwaliteit in verhouding. Hier kom ik volgende keer graag weer terug.

Edis Kurtovic

2022

Zeer mooie en professionele plek voor Apk en een ideale plek voor export auto’s. Zeer tevreden en ik raad deze plek iedereen aan!

VAKMANNEN

Wij zijn Onafhankelijk

U bent voor ons het belangrijkste onderdeel van de auto
APK Service Vlijmen is een bedijf met RDW-erkenning