APK SERVICE VLIJMEN

Onze Aankoopkeuring

APK Service Vlijmen biedt aankoopkeuringen aan voor tweedehands auto merken. Deze uitgebreide keuring is bedoeld om u te helpen bij het maken van een goede beslissing bij de aankoop van een tweedehands occasion. De keuring wordt uitgevoerd door een van onze deskundige keurmeesters die een grondige inspectie gaat uitvoeren aan de betreffende auto.

Vrijwel koopt u een tweedehands auto bij een particulier, garagebedrijf of autobedrijf. Ons advies is voordat u uw toekomstige auto koopt eerst een aankoopkeuring laat uitvoeren.

Dit geeft u een betrouwbaar beeld van de technische staat van de auto. Wij kijken de auto op zoveel mogelijk punten na en helpen u om een weloverwogen beslissing te nemen over uw nieuwe toekomstige tweedehandse auto.

Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig is om bij een gebruikte auto een aankoopkeuring te laten uitvoeren.

  • Verborgen gebreken: Een tweedehands auto is vaak al een paar jaar oud en heeft dus al wat kilometers op de teller. Het is mogelijk dat er in de loop der tijd verborgen gebreken zijn ontstaan. Onze onafhankelijke keurmeester kan deze gebreken aan het licht brengen.
  • Onjuiste informatie: De verkoper van een tweedehands auto kan onjuiste informatie geven over de staat van de auto. Het onafhankelijke keuren geeft u een betrouwbaar beeld van de auto, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
  • Onderhandelen over de prijs: De uitslag van de aankoop keuring kun je gebruiken om te onderhandelen over de aanschaf van de auto. Als er gebreken aan de auto worden geconstateerd, kunt u de verkoper vragen om de prijs te verlagen of de auto eerst te laten repareren.
  • Een aankoopkeuring wordt uitgevoerd door ons keuringsstation dat geen belang heeft bij de koop van uw auto. De keurmeester is daarom objectief en geeft u een persoonlijk advies de keurmeester zal alle gebreken aan de auto melden, ook als deze niet direct afkeur zijn. Hierdoor krijg u juist kwaliteitsoordeel.

De kosten voor een onafhankelijke aankoop keuring variëren van ongeveer €80 tot €125. Dit is een investering die u gemak terugverdient, omdat u zo voorkomt dat u een auto aanschaft met hoge kosten op onderhoud of reparatie en weet waar u aan toe bent.

Een onafhankelijke aankoopkeuring is een verstandige investering wanneer je een occasion koopt. Het geeft u een betrouwbaar beeld van de technische staat van de auto en helpt u om een weloverwogen beslissing te nemen.

  • Een onafhankelijke keuring bestaat uit een visuele inspectie van de auto dit geeft u voldoende zekerheid de auto wordt bijvoorbeeld de auto uitgelezen, airco gecheckt, op schades gelet en een uitgebreide proefrit gemaakt.
  • Technische kennis: onze deskundige keurmeesters hebben de juiste kennis van verschillende merken auto’s, met een uitgebreide proefrit en onbekende onderhoudshistorie kunnen wij toch een compleet beeld geven van de staat van het voertuig.

Na afloop van het keuren krijgt u een aankoopkeuringsrapport waarin de bevindingen van de keurmeester staan vermeld. Dit rapport geeft u een goed beeld van de staat van de auto en helpt u bij het maken van een verstandige beslissing over de aankoop van u volgende auto. Dit kunt u mee nemen naar de verkoper