Kom jij ons team versterken?


Uw onafhankelijke specialist

Export Dienstverlening

APK SERVICE VLIJMEN

Export Dienstverlening

APK Service Vlijmen is een door de RDW erkende instantie en biedt een uitgebreide exportdienst aan in Vlijmen. Onze exportdienst stelt derden in staat om moeiteloos alle benodigde exportdocumenten te verkrijgen, waardoor het exportproces soepel en efficiënt verloopt. Wij zijn bevoegd om alle zaken waarvoor je bij de RDW moet zijn namens u te regelen. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het missen van belangrijke stappen.

Van 08:00 tot 17:00 bent u van harte welkom om onze exportdienst te bezoeken zonder vooraf een afspraak te maken. Bij vragen of als u buiten deze uren een afspraak wilt maken, neem dan alstublieft contact met ons op.

Wat doen wij

Wij melden uw voertuig af in het kentekenregister. Het voertuig staat vanaf dat moment niet meer in het Nederlandse kentekenregister.

 • Wij melden uw voertuig af in het kentekenregister. Het voertuig staat vanaf dat moment niet meer in het Nederlandse kentekenregister.
 • Een vrijwaringsbewijs (bewijs dat de registratie is stopgezet)
 • Het kentekenbewijs (kentekencard) waarvan een hoekje is afgeknipt of het Tenaamstellingsbewijs (DEEL 1B)
 • Het exportbewijs (kentekenbewijs deel II). Dit heeft u samen met de kentekencard of het tenaamstellingsbewijs nodig voor de registratie in het buitenland.
 • Groene kaart indien u via ons een verzekering afsluit
 • 2 witte kentekenplaten (Deze zijn alleen nodig als u een verzekering afsluit)

U neemt mee

 • Een geldig legitimatiebewijs van de nieuwe eigenaar
 • De kentekencard met de tenaamstellingscodes of het Tenaamstellingsbewijs (Deel 1B) en Overschrijvingsbewijs.
 • Kentekenplaten van het betreffende voertuig
 • De kilometerstand van het voertuig
 • Het nieuwe adres waar de auto naar
  geëxporteerd wordt

Tip!

In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een gedeeltelijke teruggave van de BPM. Dit is de belasting die in Nederland wordt geheven op de registratie van motorvoertuigen.

Indien u denkt recht te hebben op een teruggave van de BPM, dient u contact op te nemen met de Belastingdienst.

Goed om te weten

Wanneer u van plan bent om een voertuig van Nederland naar het buitenland te verplaatsen, is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de exportregels. Het exportbewijs, ook wel kentekenbewijs deel II, geeft u het recht om gedurende 14 dagen na uitgifte het voertuig te besturen.

Voordat u naar het buitenland gaat, is het verstandig om daar te informeren of u met het exportbewijs en een exportkentekenplaat mag rijden op de openbare weg.

De regels voor op de openbare weg in Nederland dan geldt het volgende:

 • Uw voertuig dient verzekerd te zijn.
 • Uw voertuig dient te beschikken over een geldige APK-keuring, met een geldigheid van minimaal 14 dagen na de datum van export.
 • Uw voertuig moet voorzien zijn van de juiste exportkentekenplaten om aan te geven dat het tijdelijk voor exportdoeleinden wordt gebruikt.

De regels voor op de openbare weg in het buitenland kunnen anders zijn dan in Nederland.

135.000+

onafhankelijke keuringen

30 jaar

ervaring

100%

transparant

89.4%

tevreden klanten

Leenauto nodig?

Dat kan natuurlijk! 20,- per dag (0,20 cent per km)

Onafhankelijk Specialist

Een korte introductie
APK SERVICE VLIJMEN

Vlijmscherp advies en een onafhankelijke APK-keuring

In 1993 is APK Service Vlijmen opgericht en door je jaren heen is er een groot vast klanten bestand opgebouwd en is APK Service Vlijmen een bekend gezicht in Vlijmen. APK Service Vlijmen is in de regio specialist in het uitvoeren van onafhankelijke en neutrale autokeuringen, waar u een eerlijk advies krijgt over hoe het met uw auto gesteld is. Wij hebben geen belang bij goedkeur of afkeur.

Onafhankelijk specialist
Bestaat al sinds 1993
Eén aanspreekpunt
Keuren zonder zeuren
RDW erkend
Werkt met 1 aanspreekpunt
Met of zonder afspraak
Klaar terwijl u wacht

99+ Google reviews

Klanten aan het woord

A.J.H. Henskens

2022

Super goed geholpen en snel klaar en vriendelijke mensen aanrader om daar eens een kijkje te nemen met je auto.

Erik van Barneveld

2022

Telefonische afspraak gemaakt. Ik kon met Opa Corsa binnen een kwartiertje terecht. Vriendelijke en vakkundige mensen. Nette, verzorgde wachtruimte met koffie automaat. Korte uitleg over de gekeurde aandachtspunten gekregen. Prima 👌. Tevreden. Prijs en kwaliteit in verhouding. Hier kom ik volgende keer graag weer terug.

Edis Kurtovic

2022

Zeer mooie en professionele plek voor Apk en een ideale plek voor export auto's. Zeer tevreden en ik raad deze plek iedereen aan!

VAKMANNEN

Wij zijn Onafhankelijk

U bent voor ons het belangrijkste onderdeel van de auto
APK Service Vlijmen is een bedijf met RDW-erkenning

Maak gerust een afspraak

Een APK-keuring duurt circa 30 minuten, dus u kunt onder het genot van een gratis kopje koffie in onze gezellige wachtkamer plaats nemen tot uw auto klaar is. Wilt u snel weer onderweg zijn raden wij u aan om een afspraak te maken, maar heeft u geen haast kunt u gerust zonder afspraak bij ons langskomen.